Home Resources Forums Nationals Meets Store
09/01/14 06:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Welcome to the Chevy Avalanche Fan Club of North America

Become a Supporting Member

Visit the CAFCNA General Store

 
   Home   Help Search Login Register Bookmark  
Advertisement
Put your advertisement image here...


Advertisement
 
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Bad BOSE Amp 2004  (Read 5741 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dbros
New Member
*
Offline Offline

Posts: 2


Awards
« on: 07/13/09 11:36 AM »

Left the sunroof open on my 2004 with Bose system, and of course it rained. I know only have one speaker functioning. Can I replace my amp, can I go after market, or do I need to go back to GM to get one?

Thanks,

Dennis
Logged
I CHNGE
CAFCNA 2013 Premium Member
Full Member
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Offline Offline

Posts: 10,375


Always Modding the Mod !!!


Awards
« Reply #1 on: 07/13/09 12:00 PM »

Yes you can replace it and it does not have to be an OEM Bose from dealer...if you go aftermarket you'll need adapter/s

Here is a good place to find them...

http://www.pac-audio.com/
Logged


'04OnyxBlackZ71-4.10G80
Ordered11/05/03Born11/24/03Adopted12/15/03
XP-797BlackSpy18X9+325/60/18 Nitto T/Gs
Rancho Lift- w/9000XL shocks
Dual YellowTop Batteries
Strobes-FTAmbers-All4+FogOnHigh-885Fog-
PIAA 9006+PRO 80XT+60XT
SamcoHoses-Bumper+TailLightGuards
NFabNerfs-VRBars-Chrome AMP FuelDoor-DiamondPlateSteps
PlatinumCluster-AVICN1-BackUpCam-& more...
Just Do It!
MS03 2500
CAFCNA 2014 Supporting Member
Full Member
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Offline Offline

Posts: 31,922


Awards
« Reply #2 on: 07/13/09 12:34 PM »

Welcome! to the club Dbros you must have had a lot of rain to get to the AMP it is buried in the console. Check in  the under hood fuse box for a fuse labelled AMP and see if the fuse in blown.
Logged

2003 2500
dbros
New Member
*
Offline Offline

Posts: 2


Awards
« Reply #3 on: 07/14/09 08:38 AM »

Thanks I will check the fuse. And oh ya - it was a lot of rain overnight, the type of rain that wakes you up in the middle of the night.

Probably stick with the factory setup, unless its cheaper going after market, not a big stereo buff and was pretty happy with the system, but I miss it!
Logged
bethg64
New Member
*
Offline Offline

Posts: 6


Awards
« Reply #4 on: 02/06/10 11:44 AM »

My amp in my 2004 went out about a year ago. Does anyone know the part number or recommend another amp I can replace it with or can direct me in the right direction? Don't want to pay the dealership the $700 they quoted me to fix and don't know too much about this but MISS MY MUSIC!
Logged
avalanched2004
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 35


Awards
« Reply #5 on: 10/13/10 09:14 AM »

I think mine is gone too, still looking for a part number..
Logged
bethg64
New Member
*
Offline Offline

Posts: 6


Awards
« Reply #6 on: 10/13/10 10:24 PM »

 I think this is where I got my new one for like $175 ..  http://www.gmpartsdirect.com/.  My part number was 15267751. 
Logged
avalanched2004
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 35


Awards
« Reply #7 on: 10/14/10 06:58 AM »

Thanks, now I just need to find the exact part number of mine to replace.  Do you have to use the exact one?
Logged
bethg64
New Member
*
Offline Offline

Posts: 6


Awards
« Reply #8 on: 10/14/10 07:13 AM »

If you go to the gm site I gave you,email them. They will want your VIN number. Then they will respond with the part number for your vehicle.
Logged
avalanched2004
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 35


Awards
« Reply #9 on: 10/14/10 01:29 PM »

They replied with the same part number 15267751.  So once you replaced the amp everything was good?  Did you remove the console or go through the back?
Logged
bethg64
New Member
*
Offline Offline

Posts: 6


Awards
« Reply #10 on: 10/14/10 05:54 PM »

Yes works great now!  Definitely cheaper than what the dealer quoted me.  I went in through the console. Had to to get to the amp and unscrew everything. Then slid it in from the back. 
Logged
avalanched2004
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 35


Awards
« Reply #11 on: 10/25/10 06:12 AM »

Got the new amp off Amazon for $207.  Removed rear console and center console door.  Replaced amp in about 30 minutes.  Works great and now I have back speakers again too.  Thanks everyone for the help.

Logged
kycucv
Member
**
Offline Offline

Posts: 20


Awards
« Reply #12 on: 05/12/11 01:41 AM »

Thanks for this post... I too  Thumbs up! 2004 avalanche/ Left the sunroof open/thunderstorm over night/ open the door and relize i left the sunroof open.
we got at least an inch of rain. The rear speakers were humming and cracking.  the rear stereo was all gibberish across the screen. I pulled the stereo fuse.  shop vac and fans to dry it out. 3 speakers were out.  passenger front was working but then quit. All the fuses are good.
Looks like i need an Amp.
Logged
kycucv
Member
**
Offline Offline

Posts: 20


Awards
« Reply #13 on: 05/12/11 09:14 AM »

Ok im at the amp.  I tested the Orange power wire. Im getting power. How do I know if its a bad amp. Where else should i test for voltage?  Do I need to take apart the door and see if im getting power to the speaker?
Logged
CaptDeth
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 45



Awards
« Reply #14 on: 05/12/11 08:29 PM »

If your getting power to the amp chances are its the amp or your deck also got wet and it dead (much less likely).
Logged

Bermuda Blue 05 Avalanche LT Z71 with all the toys but nav
ohiobellboy
CAFCNA 2008 Supporting Member
Full Member
*
*
Offline Offline

Posts: 7,110


2 Eagles


Awards
« Reply #15 on: 05/12/11 10:14 PM »

Try the wet cell phone trick. Pull the amp, put it in a big bag of rice for a few days and see if it pulls all the moisture out. Seal the bag up real good. I always doubted this until my stepson dropped his phone in a creek and did it. His phone started working again after a day in the bag.
Logged

Avy #1 - '04 Z71 Cladded (dark blue metallic) Purchased 9/07 with way too many mods to list. Current mileage 169,*** Nice weather only now.
Avy #2 - '05 Z71 WBH (Bermuda Blue) Twiggy purchased 11/11 Current mileage 151,*** Now used as my winter beater
Avy #3 - '05 Z71 Cladded (Bermuda Blue) Purchased 9/12 as a daily driver for Twiggy. A few mods. Current mileage is 142,***
Other Summer toy - 2011 FLTRUSE (Slate/Black) also called a CVO Road Glide Ultra (Only made one year) Lots of fun on two wheels!
kycucv
Member
**
Offline Offline

Posts: 20


Awards
« Reply #16 on: 05/13/11 04:00 AM »

I found out you can put bleech on those wetness indicators in your cell phone and turn them white again so that the phone company will replace your phone.  If they see red they know you got it wet and your out of waranty. 
It would be nice if i could just dry it out.  I have it sitting infront of a hair dryer, I will try it out in an hour and let you know if it worked.
Logged
kycucv
Member
**
Offline Offline

Posts: 20


Awards
« Reply #17 on: 05/13/11 04:21 AM »

Also to remove it was easy.  took the cup holder out.  took out strage bucket. opened back of console. got the amp bolts out, bent down the metal tabs pulled it out.
Here is a short cut.
Amp has 4 bolts. 2 in the back are exposed, easy to get to. The silvar metal bracket over the Amplifier, hidding the front 2 bolts.... Drill 2 holes thru, over the bolts so you can access /put a driver and socket thru the holes. Saves about 3 hours.


Read more: verado#ixzz1MFpz6lnZ" target="_blank">http://wiki.answers.com/Q/Discuss:How_do_you_remove_a_bose_amp_from_a_chevrolet_sil verado#ixzz1MFpz6lnZ
Logged
kycucv
Member
**
Offline Offline

Posts: 20


Awards
« Reply #18 on: 05/13/11 04:31 AM »

My amp # on the sticker on back  15054672
Logged
kycucv
Member
**
Offline Offline

Posts: 20


Awards
« Reply #19 on: 05/26/11 01:54 AM »

My research says my amp was problematic and to replace my amp with  part # 15267751.  Was there a recall? I probably already know the answer (NO) Has gm replace a known problematic amp not under warranty.

Is there a mod I can do to prevent my new amp from getting wet if I accidentally leave the sunroof open again.  The Diabolical sob engineers made a hole in that metal bracket that channels water right on top of the amp. Huh
Logged
CaptDeth
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 45



Awards
« Reply #20 on: 05/29/11 07:49 PM »

With the sunroof closed just pull the fuse for it...lol...sorry, couldn't resist that one.
Logged

Bermuda Blue 05 Avalanche LT Z71 with all the toys but nav
Kevinka
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 29


Awards
« Reply #21 on: 09/20/13 06:52 PM »

Do the Bose amps need to be programmed ? Got a used one from a truck yesterday
Pulled it in and nothing ? Put my old one back in and everything works! I didn't leave
My sunroof open! I have feedback through my speakers so wanna replace it for that ?
Logged
ohiobellboy
CAFCNA 2008 Supporting Member
Full Member
*
*
Offline Offline

Posts: 7,110


2 Eagles


Awards
« Reply #22 on: 09/21/13 05:27 AM »

Do the Bose amps need to be programmed ? Got a used one from a truck yesterday
Pulled it in and nothing ? Put my old one back in and everything works! I didn't leave
My sunroof open! I have feedback through my speakers so wanna replace it for that ?
Nope.
Logged

Avy #1 - '04 Z71 Cladded (dark blue metallic) Purchased 9/07 with way too many mods to list. Current mileage 169,*** Nice weather only now.
Avy #2 - '05 Z71 WBH (Bermuda Blue) Twiggy purchased 11/11 Current mileage 151,*** Now used as my winter beater
Avy #3 - '05 Z71 Cladded (Bermuda Blue) Purchased 9/12 as a daily driver for Twiggy. A few mods. Current mileage is 142,***
Other Summer toy - 2011 FLTRUSE (Slate/Black) also called a CVO Road Glide Ultra (Only made one year) Lots of fun on two wheels!
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.07 seconds with 25 queries.
Official SEMA Member ChevyAvalancheFanClub website are the rightful owners as indicated in the ALT TXT tags provided.  Chevrolet, Chevy, Avalanche, PRO-TEC, PASSlock, Midgate, the Chevrolet bowtie logo, Avalanche logo, and their images are registered trademarks of the General Motors Corporation and are used with kind permission as approved by Chevrolet Public Relations, Chevrolet Brand Management, and the Chevrolet Legal Department (thanks Chevrolet!).  OnStar and it's logo are the property of OnStar.  XM, XM Radio, and the XM logo are property of XM Radio.  I'm just a little guy so don't even think about suing me.  It's recommended you read the Privacy Policy and Terms of Use of this website.  The Chevrolet Avalanche Fan Club of North America is a proud member of SEMA, the Specialty Equipment Market Association.  All content appearing on this is protected under international copyright , 2002 to 2008, All Rights Reserved