Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Keep CAFCNA Alive! Become a Supporting Member Today!

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: backfiring missing on acceleration  (Read 2467 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DZ

  • CAFCNA 2009 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1,417
  • Don't Blink,Life Goes Fast!
backfiring missing on acceleration
« on: 08/01/09 02:12 PM »

ok looked and can't find anything .03 cladded 4x4 102,000miles, problem is , if i takeoff from a light normal, it might backfire goin' into second gear, but not all the time and only when goin' from first to second gear and fine through the rest of the gears. sometimes seems like it's loading up or misfiring  before i accelerate.gettin' on the freeway is worse. backfiring on acceleration through first and second gear but fine through the rest of the gears.  had a p0301 code  missfire cylinder 1.any thoughts??
« Last Edit: 08/01/09 02:13 PM by DZ »
Logged

MS03 2500

  • CAFCNA 2017 Premium Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 37,226
Re: backfiring missing on acceleration
« Reply #1 on: 08/01/09 03:02 PM »

When was the last time you have plugs and wires changed.

Or you could try switching the coil pack, spark plug wire and spark plug from the number one cylinder to the cylinder next to it and see if the code follows it. 
Logged
2003 2500

DZ

  • CAFCNA 2009 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1,417
  • Don't Blink,Life Goes Fast!
Re: backfiring missing on acceleration
« Reply #2 on: 08/01/09 03:06 PM »

changed plugs about a month ago. was getting a misfire . one of the plugs was missingsome of the porcelan off the end . she ran great after that.haven't changed wires yet. i did wash the engine compartment recently due to excessive mud.
Logged

MS03 2500

  • CAFCNA 2017 Premium Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 37,226
Re: backfiring missing on acceleration
« Reply #3 on: 08/01/09 04:18 PM »

Try switching the wire to another spot.
Logged
2003 2500

DougD

  • CAFCNA 2010 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20,257
  • So, didja?
Re: backfiring missing on acceleration
« Reply #4 on: 08/01/09 05:47 PM »

Pull #1 plug & wire, inspect carefully. 
Logged
2003 Victory Red WBH Z66.  Suburban moldings.  Color-matched handles.  K&N FIPK-II.  Dynomax Cat-Back.  DVD/TV & Vizualogics.  Ambers.  Silverstars Hi, Lo & Fog.  Police Pursuit wipers.  Dually rear clearance light (still in the box).

Sirshopolot

  • CAFCNA 2009 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 10,287
  • Power To The Avy!
Re: backfiring missing on acceleration
« Reply #5 on: 08/01/09 07:55 PM »

How long ago did you wash it and when did it misfire?  Could the coil pack be still wet?
Logged
Sirshopolot

DZ

  • CAFCNA 2009 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1,417
  • Don't Blink,Life Goes Fast!
Re: backfiring missing on acceleration
« Reply #6 on: 08/01/09 08:04 PM »

it's been about 4 days since iwashed it.i've washed it before and didn't have this problem. i'll look at everything tomorrow and see if the#1 wires and coil look bad maybe swith the coils around to see if the code changes .
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.124 seconds with 24 queries.