Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Keep CAFCNA Alive! Become a Supporting Member Today!

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Turn signal problem  (Read 9484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mantisgt

  • New Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Turn signal problem
« on: 08/23/09 09:02 AM »

Can anyone help please?

When I indicate right the truck dose 3 normal flashes then flashes quickly. Sometimes if you use the power fold function it works fine for 1 or 2 times than the fault returns. All the bulbs are working correctly.

Thanks
Ian

Logged

Tango Chaser

  • CAFCNA 2009 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 8,369
Re: Turn signal problem
« Reply #1 on: 08/23/09 09:18 AM »

If your using LED bulbs, that would explain the hyper flash.

If not, I'd start by checking the flasher, and wires for a short.

:dunno:
Logged

Tdybr27

  • CAFCNA 2003 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 5,158
  • Good bye ol' pal.
    • CAC
Re: Turn signal problem
« Reply #2 on: 08/23/09 09:52 AM »

Replace your blinker fluid?  :dunno:
































 :4:
Logged
Gone but not forgotten.   Good bye old pal.

anglarry04

  • Full Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1,856
  • No more Avalanche...traded for a '11 Traverse
Re: Turn signal problem
« Reply #3 on: 08/23/09 09:57 AM »

Can anyone help please?

When I indicate right the truck dose 3 normal flashes then flashes quickly. Sometimes if you use the power fold function it works fine for 1 or 2 times than the fault returns. All the bulbs are working correctly.

Thanks
Ian



so yeah, modded turn sigs or stock?
Logged
2002 1500 Forest green Z71-traded
2004 1500 Sunburst Orange Metallic Z-71-Traded for
2008 1500 Granite Blue LT-Traded for
2011 Traverse LT Red Tint Jewel-current
2006 Trailblazer LT-Wifes-traded 31 Mar for
2008 Tahoe LT1 Ruby Red Metallic
1995 Honda Civic with Acura Type R swap-My project hot rod

mantisgt

  • New Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Turn signal problem
« Reply #4 on: 08/23/09 10:00 AM »

stock, but I have power fold and indicators in the glass
Logged

AZAvy

  • CAFCNA 2011 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 231
Re: Turn signal problem
« Reply #5 on: 08/23/09 11:17 AM »

I have power fold and indicators in the glass

 ??? what exactly is "power fold"
Logged
- Dan
2007 Gold Mist 6.0L LTZ
After the battle: www.woundedwarriorproject.org

adamjeeps

  • CAFCNA 2009 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 304
Re: Turn signal problem
« Reply #6 on: 08/23/09 11:51 AM »

Are you using the lane change feature (a quick blip of the turn signal that gives 3 blinks)?  I had a car that gave me fits when I would accidentally activate that feature and then try to put my regular turn signal on.

Why are you using the power fold mirrors when turning?
Logged
GONE BUT NOT FORGOTTEN: 2007 Black LT3 Z71 4x4 Maglite Mod Antenna Delete Mid-Deck Headrest Mod Onfair Headrest DVDs - Traded for:
2013 Lincoln MKT Ecoboost

ohiobellboy

  • CAFCNA 2008 Supporting Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 7,550
  • 2 Eagles
Re: Turn signal problem
« Reply #7 on: 08/23/09 12:00 PM »

I guess I'll chime in here. If I understand correctly, after you cycle your power fold mirror a few times, the blinkers work normal? Sounds like you've got some wiring issues in there. I would start with the connections inside the doors going to the mirrors. You'll have to pull the panels off to get to it. It also could be a wire going to the mirror itself from inside the door panel starting to break.
Logged
Avy #1 - '04 Z71 Cladded (dark blue metallic) Purchased 9/07 with too many mods to list. . SOLD 6/21/15
Avy #2 - '05 Z71 WBH (Bermuda Blue) Twiggy purchased 11/11 Current mileage 160,*** Now used as my winter beater SOLD 6/2-/17
Avy #3 - '05 Z71 Cladded (Bermuda Blue) Purchased 9/12  for Twiggy. A few mods.  TRADED 3/10/16
Other Summer toy - 2015 FLTRUSE (Abyss Blue/Crushed Sapphire)  also called a CVO Road Glide Ultra. Lots of fun on two wheels
2012 BMW 535i with XDrive

ygmn

  • Administrator
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 33,157
  • Insert Funny Text Here _______________ .
Re: Turn signal problem
« Reply #8 on: 08/24/09 05:15 AM »

Check for bad bulb as well
Logged
Thread Killer ... After I post they die?
2002 Pewter Z66 - Sept 2001
CAFCNA Album
LSU BABY!
YANKEES BABY!
SAINTS BABY!

twmac

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 132
  • AVY
Re: Turn signal problem
« Reply #9 on: 09/13/09 10:32 AM »

i have this exact problem!  its super irritating

I will activate my indicator and it will blink normally a few times then it will start blinking at a significantly faster rate (twice as fast?) for no reason.  I also have the power folding mirrors and glass indicator.   I have not experienced it in a few months though... but then again, I stopped using them because it was so agitating.  i'll start using em again and see if cycling the auto folding works.
Logged
07 avalanche LTZ

ca2kjet

  • WebMaster
  • Full Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 667
  • something secret steers us
Re: Turn signal problem
« Reply #10 on: 12/25/09 08:39 AM »

Had this issue this past weekend. Turned out to be a dead rear left turn signal bulb. Was doing it randomly and then I guess once it was completely dead it always was blinking fast. Replaced the bulb and the hyper blinker went away.
Logged

Black on Black - 2007 Avalanche 4x4 LT3 Z71
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.133 seconds with 24 queries.