Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Keep CAFCNA Alive! Become a Supporting Member Today!

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Clock Froze  (Read 89 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Molon Labe

  • New Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Clock Froze
« on: January 13, 2020, 16:35:25 PM »

So, I replaced my battery in my 2011 LTZ with nav, and afterwards I have not been able to get the clock to work properly. It stays frozen on whatever time I start the truck. I know it still tracks the time properly because if I press any of the buttons on the side of the radio, or turn the power to the radio off, it will refresh the time but immediately freeze again.

I'm at a loss, has anyone had anything like this happen that could maybe shed some light on the issue, and a possible fix? I've tried disconnecting the battery for a while in hopes that the unit will "reset" itself but it doesn't help. The only thing this accomplishes is forgetting the names on all of my saved XM channels.

The truck is solid other than this, 230k miles and runs like a champ!
Logged

MS03 2500

  • CAFCNA 2017 Premium Member
  • Full Member
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 37,912
Re: Clock Froze
« Reply #1 on: January 14, 2020, 08:52:48 AM »

Try this, turn the radio off then pull the fuse out wait for 1 minute then put the fuse back it
Logged
2003 2500

BainMan

  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 206
  • Send it!
Re: Clock Froze
« Reply #2 on: January 14, 2020, 10:59:25 AM »

On my 2010 w/ nav anytime the battery is disconnected I have to enter the service menu of the radio to be able to set the time. After that, the clock works fine. I would have no time displayed at all until entering the service menu, your issue seems slightly different but I'm hopeful this will fix yours too.

1. Press Menu
2. Press Display
3. Hold your finger on the imaginary button at the bottom left of the screen (still on the display menu)
4. Enter Code 295660
5. Press Next Page
6. Press Set time.
7. Set that time!

Let us know how your fair! 
Also, if a visual aid helps: https://www.youtube.com/watch?v=bZz3RK_kXgc
« Last Edit: January 14, 2020, 12:19:04 PM by BainMan »
Logged
2010 LTZ, bone stock 5.3

Molon Labe

  • New Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Clock Froze
« Reply #3 on: January 15, 2020, 03:37:57 AM »

On my 2010 w/ nav anytime the battery is disconnected I have to enter the service menu of the radio to be able to set the time. After that, the clock works fine. I would have no time displayed at all until entering the service menu, your issue seems slightly different but I'm hopeful this will fix yours too.

1. Press Menu
2. Press Display
3. Hold your finger on the imaginary button at the bottom left of the screen (still on the display menu)
4. Enter Code 295660
5. Press Next Page
6. Press Set time.
7. Set that time!

Let us know how your fair! 
Also, if a visual aid helps: https://www.youtube.com/watch?v=bZz3RK_kXgc

This worked perfectly! Thank you so much for the help! Can a moderator pin this thread for anyone else that may have this issue?
Logged

BainMan

  • Full Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 206
  • Send it!
Re: Clock Froze
« Reply #4 on: January 15, 2020, 12:37:58 PM »

Glad it worked Molon. I can't imagine why a GPS enabled device would not set its own time nor allow the time to be set from the regular menu (option is there, it just doesn't work) every time the battery is disconnected. It irks me because the only logic I can come up with is they get a quick service visit from people not inclined to go find the answer online!
Logged
2010 LTZ, bone stock 5.3
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.128 seconds with 25 queries.